Onderhandelingen nieuwe onderwijscao geklapt

Toegevoegd op 27-06-2019

De onderhandelingen over een nieuwe cao voor het basisonderwijs zijn na zes maanden praten gestopt. De vakbonden willen niet langer doorpraten met de werkgevers, vertegenwoordigd door koepelorganisatie PO-Raad. Volgens de vakbonden komt de PO-Raad niet over de brug met de beloofde loonsverhoging.

De gesprekken liepen volgens de werkgevers stuk op een afspraak uit de vorige cao, toen werd afgesproken dat de bovenwettelijke uitkering zou worden versoberd. Dat was een voorwaarde van het kabinet om 270 miljoen euro uit te trekken voor een loonsverhoging van leraren.

Volgens de voorzitter van de PO-Raad, Rinda den Besten, wilden de vakbonden daar ‘geen invulling aan geven’. ,,Dat heeft ons verrast.’’ Ze noemt de opstelling van de vakbonden ‘heel jammer’. ,,We wilden in deze cao een eerlijke beloning realiseren voor onderwijsondersteunend personeel en schooldirectie. Daar zitten ze al een jaar op te wachten. Dat kan nu niet doorgaan. Ook waren we bereid een mooie loonsverhoging voor iedereen af te spreken.’’

Lees verder op AD.nl

Laatste nieuwsberichten

Hieronder vindt u de laatste 5 nieuwsberichten die geplaatst zijn.

HetVacatureLoket.nl - Dé plek om uw vacatures door te plaatsen

Over HetVacatureLoket.nl

HetVacatureLoket.nl is onderdeel van: