Maandag acties voor betere cao Ziekenhuizen

Toegevoegd op 24-06-2019

Komende maandag protesteren naar verwachting 450 ziekenhuismedewerkers voor het gebouw van de Raad van Bestuur van de Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar. In juli volgen zondagsdiensten in meerdere ziekenhuizen.

Op woensdag 3 juli worden in het Wilhelminaziekenhuis in Assen zondagsdiensten gedraaid. Op 10 juli doen ziekenhuismedewerkers van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven hetzelfde. Welke afdelingen precies zondagsdiensten gaan draaien wordt kort voor deze data bekendgemaakt, schrijven de vakbonden. Op andere dagen zijn in diverse ziekenhuizen bijeenkomsten waar mogelijke acties besproken worden. De FNV houdt op haar website bij welke acties de komende weken gepland staan. De vakbonden plannen ook een poortactie bij een ledenbijeenkomst van de NVZ, die is op woensdag 26 juni.

NVZ: ‘Vakbonden, neem uw verantwoordelijkheid’
De acties volgen op de mislukte onderhandelingen voor een nieuwe cao Ziekenhuizen. De vakbonden gaven de werkgevers een ultimatum: ze kregen tot woensdag 19 juni 12.00 om in te gaan op de eisen van de vakbonden voor een nieuwe cao. De NVZ reageerde dat ingaan op de eisen van de bonden onmogelijk is, omdat wat de bonden willen de continuïteit van ziekenhuizen onder druk zet en dus ook een bedreiging is voor de kwaliteit van zorg. Onderhandelaar namens de NVZ Gita Gallé roept de bonden in een brief op ‘verantwoordelijkheid te nemen voor de toekomst van de branche en daarmee ook voor de werkgelegenheid’...

Lees verder op Nursing.nl

Laatste nieuwsberichten

Hieronder vindt u de laatste 5 nieuwsberichten die geplaatst zijn.

HetVacatureLoket.nl - Dé plek om uw vacatures door te plaatsen

Over HetVacatureLoket.nl

HetVacatureLoket.nl is onderdeel van: