Offshore accountant schiet geplaagde arbeidsmarkt te hulp

Toegevoegd op 20-06-2019

Onder druk van een krappe arbeidsmarkt maken accountantskantoren steeds meer gebruik van bedrijven die offshore accountantswerk aanbieden. Maar vraag en aanbod hebben moeite om elkaar te vinden. Kwaliteit en betrouwbaarheid vormen onzekere factoren.

Nieuwe initiatieven voor offshoring accountancy spelen in op het personeelstekort bij accountantskantoren. In andere landen is talent genoeg dat veel goedkoper is dan Nederlandse professionals. Kostenvoordelen van twintig tot veertig procent zijn mogelijk, al naar gelang de locatie van waaruit de offshoring plaatsvindt.

Naar Nederland komen is er niet bij, want werken op afstand gebeurt probleemloos. De automatisering in de accountancy en de communicatietechnologie zorgen dat er geen technische beperkingen zijn voor offshoring. Daardoor is offshoring ook mogelijk voor kleinere accountantskantoren. Diverse Nederlandse bedrijven springen in dit gat en bieden diensten uit vanuit allerlei landen met lage loonkosten. Hun aanbod is echter niet altijd helder. Maatwerk of standaardwerk, boekhouden of controle, persoonlijk contact of niet, het niveau van buitenlands personeel, soms is het gissen naar de antwoorden. Sommige offshore dienstverleners zijn slecht bereikbaar.

Lees verder op accountant.nl

Laatste nieuwsberichten

Hieronder vindt u de laatste 5 nieuwsberichten die geplaatst zijn.

HetVacatureLoket.nl - Dé plek om uw vacatures door te plaatsen

Over HetVacatureLoket.nl

HetVacatureLoket.nl is onderdeel van: