Loyaliteit aan werkgever kost IT’er geld

Toegevoegd op 13-06-2019

Voor werknemers in de IT kan het behoorlijk lonen om eens rond te kijken naar een andere baan. Jobhoppende IT’ers krijgen namelijk tot wel vijf keer meer betaald dan IT'ers die bij dezelfde werkgever blijven, blijkt uit het Salarisonderzoek van Berenschot, AG Connect en de KNVI.

Voor het onderzoek zijn 2688 Nederlandse IT’ers ondervraagd over hun salaris, huidige werk en toekomstplannen. De IT'er lijkt niet geheel ontevreden over zijn huidige baan. Slechts 9 procent is actief op zoek naar een andere werkgever. Maar vastgeroest bij de huidige organisatie is ie allerminst. Van de ondervraagden zegt 65 procent open te staan voor iets nieuws, mocht er een goede mogelijkheid voorbijkomen.

Dagelijks benaderd
De kans dat dat gebeurt, is niet onaanzienlijk. IT’ers zijn immers zeer gewild in de huidige arbeidsmarkt. Van de ondervraagden zegt 78 procent het afgelopen jaar benaderd te zijn door recruiters. Bijna twee derde geeft aan dat dit maandelijks het geval is. Werknemers in de IT-dienstverlening zijn nog meer in trek. Van hen zegt 26 procent wekelijks benaderd te worden. Voor zes procent is dit zelfs dagelijks.

Lees verder op AD.nl

Laatste nieuwsberichten

Hieronder vindt u de laatste 5 nieuwsberichten die geplaatst zijn.

HetVacatureLoket.nl - Dé plek om uw vacatures door te plaatsen

Over HetVacatureLoket.nl

HetVacatureLoket.nl is onderdeel van: