Grote maten big business: gouden kansen voor winkeliers

Toegevoegd op 12-06-2019

De kledingmaat van de gemiddelde Nederlandse consument wordt steeds groter, en grote maten zijn dus big business. Retailers kunnen daar slim op inspelen, zeggen diverse experts.

„Er zijn iets van twee miljoen vrouwen in Nederland die minimaal maat 44 hebben, een derde daarvan heeft maat 48 of groter. Voor deze doelgroep maakt goede service nóg meer verschil”, zegt Olaf Zwijnenburg, retailspecialist van de Rabobank. „Fysieke winkels hebben één groot voordeel boven webshops: de kennis en kunde van hun medewerkers. Voor klanten met een grotere maat is het nóg belangrijker om vriendelijk en deskundig te worden geholpen. Gebeurt dit niet, dan bestellen ze wel online. Deze groep hecht minder waarde aan de allernieuwste mode en meer aan service. Daar liggen dus kansen.”

Collega Henk Hofstede van ABN Amro is het daarmee eens. „We worden met zijn allen groter en dikker, maar we willen wel goed gekleed zijn. Heel verstandig als winkeliers daarop inspelen.” Retaildeskundigde Cor Molenaar ziet dat steeds meer ondernemers dit ook doen. „Als je grotere maten aanbiedt, hebben klanten geen stress of er wel iets is dat past. Het is een groeiende doelgroep, slim dus om je hierin te specialiseren.”

Lees verder op Telegraaf.nl

Laatste nieuwsberichten

Hieronder vindt u de laatste 5 nieuwsberichten die geplaatst zijn.

HetVacatureLoket.nl - Dé plek om uw vacatures door te plaatsen

Over HetVacatureLoket.nl

HetVacatureLoket.nl is onderdeel van: